Vin Floriile cu soare la parohia Independența

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia Independența, Protopopiatul Călărași, s-a dovedit neîncăpătoare duminică, 21 aprilie 2019, pentru credincioșii care au participat la slujbă, un popas spiritual închinat Sfintei Sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim. „Biserica vede în această sărbătoare înaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce”. Intrarea în Ierusalim este o prefigurare a Intrării în Ierusalimul ceresc. Strâns legată de minunea învierii lui Lazăr din Betania, această duminică îi pregătește pe credincioșii ortodocși pentru bucuria pe care o aduce biruința lui Hristos asupra morții.

Forfotă, neliniște, emoție, zâmbete, bucurie. Așa s-ar putea descrie, în doar câteva cuvinte, atmosfera resimțită deopotrivă de copii și părinți, prezenți la slujbă. Grupul de 35  de copii de la cateheza au cântat împreună cu doamna preoteasă Gheorghe Mariana la momentul chinonicului „Sub o salcie înaltă”.

Slujba a fost urmată de o serbare susținută de copiii prezenți. Aceștia au interpretat colinde religioase specific Postului Mare și sărbătorii Floriilor si au recitat poezii. După primele colinde interpretate și după rostirea primelor poezioare, emoțiile s-au risipit precum fumul. Cu talente de mici actori, recitând foarte bine, cântând frumos colinde de Florii, au bucurat pe toți cei prezenți. 

Totodată, Floriile deschid săptămâna cea mai important pentru pregătirile de Paști, cunoscută sub numele de Săptămâna Mare. Din punct de vedere liturgic, din această zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în biserici se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioșii îl "petrec" pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte și Înviere.

După modelul mulțimii din cetatea Ierusalimului care l-a întâmpinat pe Mântuitorul cu ramuri de finic, Biserica Ortodoxă a rânduit ca în această zi să împartă credincioșilor ramuri de salcie binecuvântate. Ramurile de salcie simbolizează biruința asupra morții.

În încheiere, copiii au fost răsplătiți cu pachete de dulciuri.

A consemnat părintele Gheorghe Marcian, paroh al parohiei Independența din Protopopiatul Călărași.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...