Mama de ieri, de azi, dintotdeauna

Mama-femeia, puse una lângă alta, țărăncuțele lui Grigorescu, mamele lui Ressu, Safta florăreasa a lui Luchian și multe alte femei necunoscute de pe pânze intitulate generic „portret de femeie” dau tabloul integral al complexității universului feminin cu trăiri și stări multiple - îngândurări, griji, speranță, bucurie, grație, protecție, vivacitate, sunt câteva însușiri pe care le-am găsit potrivite pentru a elogia pe scurt rolul acesteia în tradiția poporului nostru.

Femeia poate fi „o lumină în sfeșnic, în societate”, spunea părintele Cleopa, „dacă este credincioasă, corectă, harnică, pricepută în toate problemele. Dacă este prezentă, ea n-are nevoie să predice, că viața ei predică”.(Sursa: Ziarul Lumina)

Pornind de la aceste gânduri înțelepte Grupul vocal al Parohiei Independența din Protopopiatul Călărași, coordonați de doamna preoteasă Romina Noapteș și preoții slujitori ai parohiei au organizat mai multe evenimente în luna martie dedicate mamelor și mai apoi ca o încununare a acestora a avut loc un recital deosebit de frumos, de pricesne și cântece de primăvară în duminica ce a urmat după ziua internațională a femeii - 8 martie, care au încântat auzul celor prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de încheiere le-am vorbit celor prezenți despre modelul suprem pentru toate mamele creștine – Maica Domnului – cea care a arătat atât de multă iubire pentru Fiul Său și ne-a îndemnat să nu uităm că totul se obține cu efort și răbdare.

De asemenea le-am amintit celor prezenți că vom păși spre o perioadă de progres duhovnicesc , Postul Mare, când fiecare este chemat la postire, rugăciune și fapte bune după puterea sa.

La finalul acțiunii copii au primit în dar câte un pachet cu dulciuri iar toate mamele și bunicile prezente au primit câte un mărțișor confecționat de copii, o metanie și o cărticică de rugăciuni spre amintirea acestui moment frumos și emoționant din viața lor, surpriza s-a realizat prin strădania familiei noastre și cu ajutorul unor credincioși din parohie.

A consemnat părintele Dănuț Noapteș, preot II la Parohia Independența din Protopopiatul Călărași.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...