Parohia Independența își cinstește Ocrotitorul

Biserica Independența a sărbătorit, luni, 07 ianuarie 2019, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, la numai o zi după ce Mântuitorul Iisus Hristos a binevoit a se boteza în râul Iordan, chiar de către acesta, de Înaintemergătorul Domnului.

Sfântul Prooroc Ioan, Înaintemergătorul si Botezătorul Domnului Iisus Hristos, este ocrotitorul lăcasului de cult.

Lăcaşul de închinăciune a îmbrăcat straie de sărbătoare, întrucât şi-a cinstit ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți alături de părintele protopop Ilie Ramon-Eugen. Credincioșii au trăit alese momente de bucurie duhovnicească cu ocazia sărbătoririi hramului Sfintei Biserici. Suntem încredinţaţi că astăzi sufletele credincioşilor noştri s-au bucurat pentru că au înălţat rugăciuni de mulţumire şi de cinstire către Sfântul Ioan Botezătorul, ocrotitorul parohiei noastre.

           La acest moment de aleasă sărbătoare, cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele protopop, care a evidenţiat modelul de trăire ascetică a Sfântului Ioan Botezătorul, subliniind că încă din pântecele mamei sale, a fost ales să ducă o viaţă de rugăciune în smerenie şi sărăcie, fiind exemplul monahilor bisericilor noastre din totdeauna. Modul său de viaţă, sfinţenia vieţii sale, cunoaşterea scripturilor i-au creat o autoritate şi putere de a pregăti calea mulţimilor şi de a descoperi oamenilor pe Mântuitorul Iisus Hristos, Mesia cel mult aşteptat.

Părintele a transmis tuturor binecuvântări și felicitări credincioşilor şi slujitorilor parohiei care poartă numele Sfântului Prooroc Ioan, precum şi îndemnul de trăire în sfinţenie şi cumpătare după viaţa pilduitoare a Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan.

Bucuria hramului a fost împărtășită tuturora prin sfințirea ofrandelor aduse de credincioși și împărțirea de pachete cu alimente participanților la slujbă.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba parastasului pentru cei plecaţi în lumea veşniciei.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...