Bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos în Parohia Independența

        Şi, grăbindu-se, au venit şi au aflat pe Maria şi pe Iosif şi pe Prunc, culcat în iesle.

Şi, văzându-L, au vestit cuvântul grăit lor despre acest Copil. Şi toţi câţi auzeau se mirau de cele spuse lor de către păstori. Iar Maria păstra toate aceste cuvinte, punându-le în inima ei (Luca 2, 16-19). 

     Copiii grupului de cateheză din Parohia Independența, Protopopiatul Călărași au lăudat Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, din Sfânta Preacurata Fecioara Maria, prin colindele străbune, prin versurile poeților noștri și despre anotimpul în care o celebram, aducând sfântă bucurie în sufletele tuturor participanților, care au fost încântați de frumusețea colindelor interpretate de copii, coordonați de doamna preoteasă Gheorghe Mariana.       

            O zi de decembrie într-o poveste în care fiecare purta în suflet personajul dorit: păstor, crai, înger, colindător, încercând astfel a se păstra şi a se transmite mai departe bucuria colindului, emoţia adevărată a creştinilor care-şi pregătesc şi sufletul, nu numai casa şi masa, în aşteptarea venirii Pruncului Iisus. Pentru a da posibilitate copiilor de a-şi demonstra talentul şi bagajul de cunoştinţe cu care s-au înzestrat pe parcursul anilor frecventând cursurile orelor de cateheză din cadrul parohiei, s-a desfăşurat programul dedicat Sărbătoririi Craciunului.

         La sfârșit, toți copiii au primit daruri de Crăciun  pentru a le răsplăti munca, sârguinţa şi răbdarea,spre a le aduce în suflete bucuria și lumina Nașterii Domnului. La final toţi au plecat spre casele lor cu bucuria mântuirii adusă de Naşterea Domnului Iisus Hristos, în suflete.

        Dorim pe această cale să urăm tuturor un ,,An Nou”, binecuvântat cu sănătate şi împliniri frumoase, un ,,An Nou” în care să nu uităm nici o clipă de aproapele nostru, aducându-ne aminte astfel că în fiecare dintre noi îl putem găsi pe acel mic Prunc Iisus născut în peştera sărăcăcioasă care a adus bucurie cu venirea Sa în lume.

La mulţi ani! A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...