Maslu de obște în Parohia Independența

            Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav, şi-l va ridica pe el Domnul, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui. (Iacov 5, 14-1 5)

 

         Vineri, 14 decembrie 2018, în Parohia Independenta din Protopopiatul Călărași, s-a săvârșit de către un sobor de preoți din cercul pastoral numărul șapte și din parohiile învecinate, după obiceiul deja împământenit ,,Taina Sfântului Maslu” de obște. Taina Sfântului Maslu este a șaptea Taină a Bisericii Ortodoxe și a fost instituită de însuși Mântuitorul când a trimis pe Sfinții Apostoli la propovăduire, zicându-le: ”Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși”.

Astfel, Sfântul Maslu cu mai multi preoți, făcut cu credință și post pentru cei bolnavi și ungerea lor cu untdelemn sfințit formează cea mai puternică slujbă și rânduială de vindecare și alinare a bolilor sufletești și trupești.

Sfântul Maslu este Taina care, prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea trupului cu untdelemn sfinţit, împărtăşeşte credincioşilor harul  dumnezeiesc pentru tămăduirea bolilor trupeşti şi sufleteşti, pentru iertarea păcatelor şi întărirea sufletului. Credincioşii au participat în număr mare la acest moment de înălţare duhovnicească

         La sfârșitul slujbei, Părintele Luca Sofian de la parohia Alexandru Odobescu a ținut cuvântul de învățătură, vorbind despre importanța și eficacitatea Tainei Sfântului Maslu, dar și despre sărbătoarea spre care ne îndreptăm, Nașterea Domnului Iisus Hristos.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...