Pelerini călărășeni prin Moldova lui Ștefan cel Mare și Sfânt

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părintelui nostru Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în zilele de 27-28 septembrie 2018, Parohia Independenta din Protopopiatul Călărași, a organizat un pelerinaj la mai multe lăcașuri sfinte din Moldova cu un grup de 55 de pelerini. Aceștia fiind însoțiți de părintele paroh Gheorghe Marcian.

În prima zi din acest periplu moldav ne-am plecat genunchii și am înălțat rugăciuni către Milostivul Dumnezeu și Maica Domnului în următoarele sfinte mănăstiri:  Sfântul Pantelimon Lacu Sărat, Vladimirești (unde se află mormântul Stavroforei Veronica-fondatoarea mănăstirii) și icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni din județul Galați; Mănăstirea Bujoreni (Măgarului), unde Masa Sfântului Altar este din trunchiul de stejar în care s-a găsit icoana Maicii Domnului, Mănăstirea Moreni, Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul - Ivănești.

În cea de a doua zi după participarea la Sfânta Liturghie ne-am îndreptat și continuat rugăciunile la Mănăstirea Caraclau, Mănăstirea Bogdana, Mănăstirea Brazi, unde se află părticele din moaștele Sfântului Teodosie și apoi la Mănăstirea Dălhăuți, unde ne-am închinat și rugat la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Încărcați cu darurile Sfântului Duh am pornit spre casele noastre. Mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru binecuvântările primite în acest minunat pelerinaj pe meleaguri moldave.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...