Pelerinaj duhovnicesc la Mănăstirile din Teleorman și Giurgiu

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, un grup de 55 credincioși însoțit de părintele Gheorghe Marcian de la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Independenta, Protopopiatul Călărași, au mers în pelerinaj în Duminica Mironosițelor pentru a avea bucuria și binecuvântarea de a se închina la racla cu o parte din Mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință, care este adăpostită cu mare cinste la Mănăstirea athonită Xenofont din Sfântul Munte Athos.

A fost adusă pentru câteva zile spre închinare la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești – Vlașca, județul Teleorman. Mănăstirea Pantocrator e ocrotită de Maria Magdalena, e una dintre femeile mironosiţe.

La slujba religioasă de duminică dimineaţă, la hramul de primăvară al mănăstirii, au participa 10 episcopi din toată ţara. Moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe sunt de sute de ani în Mănăstirea Xenofon din Muntele Athos.

Sfântul e protector al Angliei, al Georgiei, al multor ţări creştine. E şi foarte venerat. Unul dintre cei mai mari ,,martiri ai bisericii creştine“, aminteşte stareţul de la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, ne-am îndreptat pașii și ne-am continuat rugăciunile spre biserica din Drăgănescu, având drept ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae, este o simplă bisericuță de sat, ce păstrează încă în memoria vie a comunității ei, evlavia și credința celui care a pictat-o, Părintele Arsenie Boca și Mănăstirea Comana ctitorită de Vlad Țepeș pe insula din mijlocul mlaștinilor Neajlovului,

Sfântă Mironosiţă Maria Magdalena împreună cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, rugaţi-vă Lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...