Maslu de obște la Parohia Independența

Vineri, 15 decembrie 2017, în parohia Independenta dinProtopopiatul Călărași, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, unde au slujit 9preoți din parohiile învecinate, iar în mijlocul nostru s-a aflat și părintele starețLucian Ciolovic de la Mănăstirea Crucea de Leac de la Coslogeni. Într-oatmosferă de rugăciune şi reculegere, credincioşii au fost pătrunşi desfinţenia slujbei.

Taina Sfântului Maslu, una dintre celeşapte sfinte taine, se săvârşeşte în Biserica Ortodoxă pentru vindecareacredincioşilor de bolile trupeşti şi pentru iertarea păcatelor, aceste douăfiind legate. La slujbă participă credincioşii bolnavi şi rudele lor, dar şiorice creştin dornic să-şi uşureze sufletul.

Participanţii la Taina Sfântului Maslutrebuie să aducă la biserică făină, uleişi lumânări pentru binecuvântare, apoi să asculte cu credinţă slujba SfântuluiMaslu. Acasă, din făină şi uleiulul sfinţite se fac turtiţe pe care să lemănânce bolnavii în loc de anafură sau se pun în mâncare.

La sfârşitul slujbei, părintele stareț arostit un cuvânt de folos, arătând însemnătatea postului si a spovedaniei, întoarceriiomului la Dumnezeu şi rolul virtuţii iubirii în viaţa credinciosului. Înaceastă atmosferă binecuvântată, credincioşii au fost miruiţi, purtând sprecasele lor darul şi Duhul lui Dumnezeu invocat şi pogorât prin mijlocireaSfintei Taine.

A consemnat preot paroh GheorgheMarcian.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...