PELERINAJ ÎN GRECIA. Credincioșii Parohiei Independența din Protopopiatul Călărași

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu,Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 20 - 25 octombrie 2017, sub îndrumarea preotului paroh GheorgheMarcian și a doamnei preotese Gheorghe Mariana, s-a organizat un pelerinaj înGrecia, unde cei 40 de pelerini, s-au închinat la locurile sfinte şi pline deînsemnătate spirituală.

În prima zi pelerinii s-au închinat la Mănăstirea RILAcea mai mare Mănăstire din Bulgaria, unde se află moaștele SFÂNTUL IOAN DE RILA pustnic care atrăit între 876-946 și care a fondat mănăstirea, apoi rugăciunile au continuatîn cea de a doua zi în orașul Tesalonik la CATEDRALA SFÂNTUL DIMITRIEIZVORATORUL DE MIR unde se află moaștele SFÂNTULUI GRIGORE KALIDIS ȘI MUCENIȚEI ANISIA, BISERICAROTONDA (cea mai veche din lume) cu hramul SFÂNTUL GHEORGHE, BISERICA SFÂNTULPANTELIMON, BISERICA SFÂNTA SOFIA (cu moaștele SFÂNTULUI VASILE CEL NOU), CATEDRALAMITROPOLITANĂ din SALONIC (cu moașteleSFÂNTUL GRIGORE PALAMA), PARACLISUL UNIVERSITAR ARISTOTELIS (CU MOAȘTELE SFINTEI TEODORA și CUVIOSUL DAVID STALNICUL), o plimbare prin PIAȚA ARISTOTELISși FALEZA.

Drumul a continuat cu închinare la Mănăstirea SOUROTI la mormântul părintelui PAISIE AGHIORITUL.

În cea de a treia pelerinii din parohia Independența s-auîndreptat spre INSULA EVIA a doua ca dimensiune din Grecia după Insula Creta,la MĂNĂSTIREA KATO XENIA unde s-au închinat la RACLA CU BRÂUL MAICII DOMNULUI apoi au continuatdrumul traversând cu feribotul la GLYFA undes-au închinat la BISERICA SFÂNTUL IOAN RUSU cu Moaștele (SFÂNTUL IOAN RUSUL),apoi traversare cu feribotul pe INSULA EGHINA și închinare la (MOAȘTELE SFÂNTULUI NECTARIETAUMATURGUL) în Mănăstirea Sfânta Treime. Aici deasupra lăcașului nou se aflăvechea mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie.

În cea de a patra zi s-au deplasat la NEA MAKRI la Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou unde seaflă (MOAȘTELE SFÂNTULUI EFREM CEL NOU) - sfântul a fost călugăr în aceastămănăstire și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane.

Ziua a cincea a continuat cu închinare în Mănăstirile din COMPLEXUL MONASTIC METEORA (al doileacentru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Numele de Meteora vine de la Cuviosul Atanasie, fondatorul Mănăstirii Marea Meteora. Drumul a continuatcu vizita la ATELIERUL DE ICOANE. Deplasare către PARALIA KATERINI prin VALEA TEMBI cu închinare la moaștele SFINTEI MUCENIȚE PARASCHEVI, tot aici se află și un izvor cu apă tămăduitoare pentru persoanelecare au probleme la ochi. Și iată ca a venit și ziua a șasea când aducem slavăBunului Dumnezeu, Maicii Domnului şi tuturor Sfinţilor, pentru acest mare darduhovnicesc!

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...