Colinde TV
Parohia Independența
Rețea

Călătorie duhovnicească pentru credincioşii din Parohia Independenţa pe meleaguri Transilvănene

La sfârşitul lunii iulie, cubinecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şiCălăraşilor şi prin îndrumarea Părintelui Dănuţ Noapteş şi a doamnei preoteseRomina Noapteş, un grup de credincioşi din Parohia Independenţa au realizat unfrumos pelerinaj prin locuri binecuvântate de Dumnezeu din zona Ardealului şinu numai.

 

În prima zia călătoriei duhovniceşti am poposit la Mănăstirea Turnu de pe Valea Oltuluiunde, după un drum de peste 1 km de mers pe jos, ne-am bucurat de peisajulsuperb al locului şi ne-am rugat lui Dumnezeu să ne ajute să desăvârşim cu bineşi acest pelerinaj. Am continuat spre Mănăstirea Prislop unde mulţi dintrepelerini mai ajunseseră şi care ne-au mărturisit că au simţit chemarea interioarăde a reveni să se închine la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Mai apoi, laceas de seară, am străbătut cheile Râmeţului şi am ajuns la mânăstirea cuacelaşi nume unde am participat la slujbele de seară, ne-am închinat şi ne-am rugatla Sfintele Moaşte ale Sfântului Ghelasie şi am fost prezenţi şi la SfântaLiturghie de a doua zi, unde am admirat vocile frumoase ale măicuţelor care se nevoiesc aici.

 

Dintreobiectivele care au urmat amintim Mănăstirea Dumbrava, Mănăstirea Rohia, undeam aflat foarte multe lucruri ziditoare de suflet din viaţa Părintelui NicolaeSteinhardt, cel care a suferit atât de mult în închisorile comuniste şi cares-a convertit la religia creştin-ortodoxă în închisoarea de la Jilava. Ampornit spre Baia Mare unde am vizitat catedrala din acest oraş, Cimitirul Veseldin satul Săpânţa, Mânăstirea Peri-Săpânţa din Parcul Dendrologic Livada, lamarginea localităţii Săpânţa, la 800 de metri de graniţa cu Ucraina, într-opoiană în mijlocul unei plantaţii de peste 40 de specii de arbori şi arbuşti,cu stejari seculari cu diametre impresionante, fiind cea mai înaltă Biserică delemn din lume. Seara am poposit la Mănăstirea Bârsana unde ne-am odihnitsufletele cu slujba de seară aşa cum este obiceiul mănăstiresc.

 

În ultimazi a călătoriei duhovniceşti am plecat spre Mănăstirea Dragomireşti, bisericămonument istoric din Localitatea Bogdan Vodă, Mânăstirea Recea şi am încheiatcu Mănăstirea Buneşti din zona Braşovului. După aceasta, cu bucurie şimulţumire în suflet, am pornit spre casele noastre dând slavă lui Dumnezeupentru toate cele văzute şi auzite!

 

Îndemnăm petoţi cei care doresc să îşi apropie sufleteşte enoriaşii şi mai ales de SfântaBiserică să realizeze astfel de pelerinaje, fiindcă ele au un efect benefic asupra evoluţiei duhovniceşti a acestora!

 

A consemnatpărintele Dănuţ Noapteş, preot II la Parohia Independenţa din ProtopopiatulCălăraşi.