Atelier de încondeiat ouă în Parohia Independența

Învierea Domnului, prilej de bucurie pentru toţicreştinii, este aşteptată şi în Parohia Independenta la Biserica cu hramulSfântul Ioan Botezătorul cu pregătirispecifice: slujbele deniilor, liturghii şi obiceiuri creştineşti de încondeiatouă.

Duminică, 02 aprilie 2017, la ora de cateheză duminicală,copiii prezenți coordonaţi de PărinteleParoh Gheorghe Marcian şi doamna preoteasă Gheorghe Mariana au încondeiat ouă, au pictat și auconfecționat felicitări pentru Paști.

Încercăm să promovăm ceea ce avem aici, în parohianoastră, ceea ce s-a păstrat din generație în generație, deoarece și copiii suntdornici să învețe acest meșteșug al încondeierii ouălor, care face parte dintradiția noastră românească. Ouăle încondeiate sunt o dovadă vie a datinilor,credințelor și obiceiurilor pascale și reprezintă un element inedit alspiritualității românești. În Joia Mare din Săptămâna Patimilor după o vechetradiție populară avea loc în casele gospodarilor încondeierea ouălor.

Acest obicei reprezintă înfrumuseţarea ouălor jertfite laPaşti, simbol al lui Hristos care moare şi renaşte anual. Practica vopsiriiouălor în culoarea roșie, vorbește despre faptul că Maica Domnului, venind laGolgota să plângă pe Fiul ei răstignit, a așezat sub cruce un coșuleț cu ouă,care s-au înroșit de la Sângele lui Iisus.

A consemnat preotparoh Gheorghe Marcian.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...