Parohia Independenţa în pelerinaj duhovnicesc la mănăstirile din Ardeal şi Maramureş

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului PărinteVincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în data de 16 -19 august 2016,55 de credincioşi din parohia Independenţa şi Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi,însoţiţi de preotul paroh Gheorghe Marcian, după rugăciunea de binecuvântarepentru ajutor în călătorie, pelerinii au participat la un pelerinaj duhovnicescla Mănăstirile Cozia, Turnu, Prislop şi Râmeţ.

Aici, au avut bucuria de a se închina la Sfinte Moaşte,la Icoane făcătoare de minuni şi la mormântul Părintelui Arsenie Boca, numit şiSfântul Ardealului unul dintre marii duhovnici ai românilor. Cu pace însuflete și cu bucuria că au ajuns la Părintele Arsenie, credincioșii au mers săse închine și la peștera Sfântului Ioan de la Prislop, un mare monah sihastrucare a trăit retras în osteneli și rugăciuni în chilia sa săpată în piatră, înapropiere de Mănăstirea Prislop, în secolele XV-XVI .

A doua zi, credincioşii au participat la Sfânta Liturghiede la Mănăstirea Râmeţ, apoi şi-au îndreptat paşii spre Mănăstirile Dumbrava, Nicula,Bârsana şi Moisei.

În cea de-a treia zi, după participarea la SfântaLiturghie, pelerinajul a continuat a ne închina şi ruga la Mănăstirile Săpânţa Peri,am vizitat renumitul Cimitir Vesel de la Săpânţa, Mănăstirea Topliţa şiMănăstirea Izvorul Mureşului.

Şi în cea de-a patra zi, după participarea la SfântaLiturghie am continuat a ne ruga la Mănăstirile Cheia, Suzana, Zamfira şiGhighiu.

Mănăstireaeste un izvor de spiritualitate, unde cu toţii suntem chemaţi pentru a trăiduhovniceşte, pentru a medita şi a lua exemplul de vieţuire monahală pe carel-au practicat Sfinţii noștri Părinţi”

Acest pelerinaj a fost un bun prilej de a aduce jertfă demulţumire pentru tot binele primit de la Dumnezeu în decursul acestui an şi dea pune sfârșit bun duhovnicesc postului Adormirii Maicii Domnului, precumşi de o mai bună cunoaştere a aşezămintelor monahale vizitate.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...