Cerc Catehetic la Parohia Independența din Protopopiatul Călărași

Duminică, 19 iunie 2016, a avut loc Cerculcatehetic al lunii iunie din Protopopiatul Călărași, organizat la ParohiaIndependenta.

La această întâlnire au participat 40 de copii din parohiecu vârste între 5 și 18 ani dar și preoții: preacucernicul părinte PetreVasile de la Parohia Vlad Țepeș, preacucernicul părinte Voicu Andrei de laParohia Alexandru Odobescu, preacucernicul părinte Barz Doru Alin de la Parohia Potcoava, preacucerniculSeimeanu Ionuț Florian de la Parohia Mihai Viteazul, preacucerniculpărinte Staicu Silvestru de la ParohiaNicolae Bălcescu, preacucernicul părinte Damian Alexandru de la ParohiaGălățui, preacucernicii părinți Gheorghe Marcian și Noapteș Dănuț de la Parohia Independența, preacucerniculpărinte Nemțanu Ionuț de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia și doamneleprofesoare Noapteș Romica și Gheorghe Mariana de la școala din localitate.

Ora de cateheză a fost susținută de preacucernicul părinte Noapteș Dănuț,iar tema propusă a fost: ,,Cincizecimea - marea sărbătoare a trimiterii DuhuluiSfânt în lume ”.

În deschiderea cercul catehetic copiii, sub îndrumarea doamneiprofesoare Noapteș Romica au cântat ,,Tatăl nostru”, după care părintele a anunțat tema propusă, iar cei mici aucitit din Sfânta Scriptură cum s-au petrecut evenimentele la PogorâreaSfântului Duh, amintind totodată și deprofeția lui Ioil 3,1 din Vechiul Testament referitoare la acest eveniment.

În continuare cei mici au înțeles cum s-a Pogorât Duhul Sfânt asupra SfințilorApostoli, iar părintele le-a explicat pe înțelesul lor că prin Sfânta Taină apreoției Duhul Sfânt se transmite până la sfârșitulveacurilor.

În încheiere cei mici au adus frunze de nuc și au realizat icoane alepraznicului Rusaliilor, dar și porumbei din hârtie, într-un joc de origami, casimbol al Sfântului Duh, după care au primit daruri constând în dulciuri șicărți de rugăciune din partea bisericii.

Aconsemnat preot Nemțanu Ionuț.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...