Ziua Internațională a Copilului în Parohia Independența

Ca în fiecare Duminică, în ParohiaIndependenta din Protopopiatul Călărași, a avut loc și în după amiazaRusaliilor, întâlnirea cu copii în vederea activității catehetice. Cu ocazia Zilei Internaționale aCopilului, programul special dedicat acestei zile, a fost unul deosebit.

Copiii, au fost invitați în curtea bisericii, unde aufost organizate mai multe activități: jocuri în aer liber, desene pe asfalt,jocul cu baloanele, culesul cartofilor,plimbatul oului în lingură, găsește perechea, mumia, săritul în sac, trasulfrânghiei, toate aducând voie bună și multă bucurie pe chipul copiilor.

În cadrul activităților și concursurilor organizate, toți copiiiprezenți au fost premiați cu diplome de participare, cărți, unii primind simedalii.

Scopul activităților organizate fiind implicarea copiilorîn viața Bisericii, dobândirea de cunoștințe religioase și de valori moralecreștin-ortodoxe dar și dezvoltarea comunității parohiale în spiritul acestorvalori, prin responsabilizarea socială față de semeni.

Copilăria este partea cea mai frumoasă avieții, când uimirea și miracolul însoțesc toate clipele copilului, dar trecerepede, lăsând cele mai frumoase amintiri. „Copilăria este regatul în care numoare nimeni”, spunea cineva, deoarece copilul în naivitatea și optimismul său,nu conștientizează actul morții, micile lui spaime și înfiorări sunt cele îndescoperirea lumii ce-l înconjoară. Lucian Blaga credea despre copilărie căeste „Inima tuturor vârstelor”.

Anul 2015 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii OrtodoxeRomâne, Anul omagial al misiuniiparohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gurăde Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii. Copiii s-au bucurat lafinal de multe surprize, pregătite cu multă dragoste pentru ei, de cătredoamnele preotese. Să fim mândri de copiii noștri; ei ne-auînvățat că singura condiție pentru ca un copil să fie iubit este ca el săexiste. „La mulți ani, copii, îngeri pământești !”

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...