Maslu de obşte la Parohia Independenţa din Protopopiatul Călăraşi

Vineri, 27 iunie 2014, în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia Independenţa, a avut loc slujba Sfântului Maslu de obşte, la care au participat credincioşii alături de un sobor de șapte preoți din parohiile învecinate. Ne-am propus ca în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel să săvârşim această Taină pentru folosul duhovnicesc al credincioşilor. Această rânduială a maslului de obşte am săvârşit-o şi în Postul Sfintelor Paşti, când, la fel, ne-am reunit pe rând în cadrul fiecărei parohii.

La Taina Sfântului Maslu sunt chemaţi şi cei care sunt sănătoşi trupeşte, căci ea dăruieşte nu doar vindecare trupească, ci şi sufletească. Şi cum niciun om nu este lipsit de păcat, se cuvine să participe cât mai des şi cei care nu sunt bolnavi fizic. Această taina aduce o putere sporită în biruirea patimilor care au pus stăpânire asupra noastră.

Unul din textele din Scriptură în care se menţionează Taina Sfântului Maslu, este cel de la Iacob 5, 15: „De este cineva bolnav între voi, să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi-l va ridica pe el Domnul şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui”.

După săvârşirea slujbei Sfântului Maslu a fost ţinut şi un cuvânt de învăţătură de către părintele Preot Doctor Toader Marian de la parohia Bogata.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian

[https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/06/DSCN2092.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/06/DSCN2102.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/06/IMG_20140627_172803035.jpg"]
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...