Pelerinaj de întărire a credinţei

Parohia Independenţa din Protopopiatul Călăraşi, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a organizat în data de 19 – 23 august 2013 un pelerinaj la mănăstirile din Vâlcea şi Banat. După rugăciunea de binecuvântare pentru ajutor în călătorie săvârşită de părintele paroh Gheorghe Marcian împreună cu pelerinii, ne-am continuat drumul vizitând mănăstirile din judeţul Vâlcea: Govora, Bistriţa, Hurezi, Polovragi, Dintr-un Lemn unde am fost şi găzduiţi. Aici, pelerinii au avut bucuria de a se închina la Icoana Maicii Domnului de care este legată existenţa acestui aşezământ monahal, icoană ce a fost găsită în inima unui stejar bătrân şi din trunchiul căruia s-a construit prima biserică a mănăstirii.

În cea de a doua zi, pelerinajul a continuat pe Transalpina, un spaţiu mioritic, bogat decorat cu preţioase valori naturale, fiind cea mai înaltă şosea, parcursul ei desfăşurându-se peste şase masivi montani: Parâng, Căpăţânii, Latoriţa, Lotru, Şureanu şi Cindrel, caz unic în Carpaţii României. Ziua s-a încheiat cu vizitarea Catedralei din Deva.

Paşii pelerinilor s-au îndreptat în cea de-a treia zi spre alte Sfinte Lăcaşuri din Banat închinându-ne şi rugându-ne la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Arad Gai donată de episcopul ctitor Sinesie Jivanovici şi la racla cu părticele ale mai multor sfinţi, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Hodoş-Bodrog şi la Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

Drumul a continuat şi în cea de-a patra zi cu vizitarea şi închinarea la Sfintele icoane şi Sfintele moaşte de la Mănăstirea Teiuş, Mănăstirea Piatra Scrisă, Mănăstirea Mraconia, care este aşezată într-un loc pitoresc, în apropierea podului lui Traian, pe malul celălalt aflându-se Tabula Traiana. În apropierea mănăstirii se află zona Cazanele Dunării, de o deosebită frumuseţe.

Ajunşi la Mănăstirea Sfânta Ana, Orşova, am participat la Sfânta slujbă, apoi am înnoptat în acest loc.

În ultima zi a pelerinajului ne-am continuat drumul spre casă, pelerinii având bucuria în această zi de a se închina şi la Mănăstirea Strehaia – care are o particularitate a construcţiei, orientarea altarului bisericii fiind spre sud, iar Matei Basarab a păstrat şi el aceeaşi orientare.

Am poposit şi la Mănăstirea Clocociov, unde renaşterea de astăzi a mănăstirii se datorează în bună parte renumitului duhovnic Visarion Coman (1921-2002), al cărui mormânt se află în apropierea bisericii.

Acest pelerinaj însoţit de rugăciuni, de cântări şi de convorbiri duhovniceşti, a fost pentru participanţi un izvor de bucurie şi pace interioară, un prilej de îmbogăţire spiritual.

A consemnat doamna Gheorghe Mariana, lucrător social al parohiei Independenţa, din Protopopiatul Călăraşi.

[https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/01/04sept2013independenta1_big.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/01/04sept2013independenta2_big.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/01/04sept2013independenta3_big.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files/images//2014/01/04sept2013independenta4_big.jpg"]
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...